Un blog para que tod@s os que o desexen coñezan o traballo que facemos en Educación Infantil no CPI Terras de Maside.
2 de febrero de 2018
31 de enero de 2018
O Ovo flota ou afundese?
Hoxe no colexio fixemos un experimento cun pouco de maxia. Fixemos flotar un ovo!!!!.
Por si o queredes repetir na casa.
Precisamos un recipiente, auga, sal e un ovo.
Nun recipiente con auga, puxemos o ovo dentro, e este afundiú.
Noutro recipiente tamén con auga, engadimoslle un chisquiño de sal
Parece que casi flota.....
noutro recipiente con auga, esta vez engadimoslle moita, moita SAL....e
O OVO FLOTOU!!!!
Despois repetímolo na aula de catro anos.
E...na aula de 3 anos tamén o fixemos.
Añadimos un pouquiño de sal
E noutro recipiente añadimos moito
moito, moito sal
O ovo flotou
19 de enero de 2018
FLOTA OU NON FLOTA?
SEGUIMOS FACENDO EXPERIMENTOS COA AUGA.
O barco de papel, flotará ou afundirase?
As tesoiras?
AFUNDIRONSE.
O bloque de plástico?
FLOTOU
A canica?
AFUNDIUSE
E a pintura flotará?
AFUNDIUSE
FLOTOU
E un estropaxo flotara?
Comprobamos que cando se molla completamente afundese.
Estes son os resultados do noso experimento
Por último fixemos varias combinacións, o coche de plástico enrriba da folla, a pintura enrriba da folla....
17 de enero de 2018
ANIMAIS QUE VIVEN DA AUGA
Esta semana vimos uns vídeos de animais da auga
Se pinchades aquí podedes velos....
Seguro que vos gustan!!
9 de enero de 2018
CUMPLES DE DECEMBRO CON RECEITA DE NADAL
En decembro realizamos un obradoiro de cociña para celebrar os cumpreanos do mes. Aproveitando que tíñamos o nadal tan próximo, fixemos unha árbore de nadal con masa de follado e marmelada de melocotón. Para elo, seguimos os seguintes pasos:
1.- Estiramos a masa de follado.
2.- Untamos a masa coa marmelada de melocotón.
3.- Cubrimos con outra masa de follado e cortamos coa forma que lle queremos dar.
6.- Celebramos e papamos!!!
1.- Estiramos a masa de follado.
2.- Untamos a masa coa marmelada de melocotón.
3.- Cubrimos con outra masa de follado e cortamos coa forma que lle queremos dar.
4.- Enroscamos as ramas da árbore e recortamos diferentes figuras.
5.- Baixamos a elaboración ao comedor para metela no forno coa axuda do persoal da cociña.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)